Ihana Onnenapila

Onnenapila
Onnenapiloita tai onnenkäenkaaleja kasvamassa

Kevääntulo tuntuu hitaammalta kuin koskaan. Taivaan täydeltä sataa lunta ja pönttöuuneissa ritisee tulet. Mutta kaikesta huolimatta meillä on kaikkea ihanaa kevääntuloa siivittävää kasvamassa. Onnenapilat `Iron Cross`(Oxalis) on jo kovassa kasvussa. Lähipuutarhalta hankitut pikkusipulit lähtivät kaikki kovaan kasvuun ja ruukku täyttyy lupaavaa vauhtia onnenapilakasvustosta eli oikeammin onnenkäenkaaleista.

Onnenapila
Ihanasti rullautuvia lehden alkuja nousee päivittäin mullasta
onnenapila
Pikkuiset onnenapilan kukat ehtivät puhjeta loistoonsa ennen lehtiä

Onnenapila on helppo kasvattaa

Onnenapilat täyttävät kasvukauden aikana ruukun täyteläisen ihanalla kasvustollaan. Punavihreäkirjavat lehdet luovat tuuheana kasvustona ihanan raikasta ja vehreää ilmettä vaikka ruukkuryhmään. Onnenapilat ovat sipulikasveja, joiden pienet sipulit istutetaan maalis-huhtikuussa melko syvälle multaan. Itse valitsin ruukuiksi vanhat terracottaruukut ja jätin multapinnan melkein 5cm vajaaksi ruukun yläreunasta, jotta ruukku itsessään tukisi hentoa kasvustoa. Lämpö ja kastelu ovat antaneet vauhtia kasvuun ja joka päivä mullasta nousee uusia lehtiä tai kukkavanoja. Ensimmäiset kukat ovat kiiruhtaneet täyteen loistoonsa, vaikka lehtiä saa vielä hieman odottaa.

Kasvukauden aikana on hyvä huolehtia onnenapiloiden riittävästä lannoituksesta ja kastelusta. Hyvin hoidettuna näet tämä kaunis kirjavalehtinen pikkukasvi suo silmäniloa koko kesäksi. Syksyn lähestyessä kasvin annetaan kuivahtaa ja sipulit voi laittaa talven ajaksi esimerkiksi kellariin ja kevään tullen ne voi taas istuttaa uudelleen.

Onnenapila
Pikkuruisia onnenapilan kukkia

Voi kuinka odotankaan auringon lämmittämiä päiviä ja sitä, että kesäkukkaruukkuja voi kuljettaa päivisin ulkoilmaan. Mutta ei auta kuin odottaa ja jatkaa tuvan lämmössä kylvöpuuhia. Mutta ihanaa Vappua Teille kaikille =)

Avainsanat

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.