Kesäkukkaistutus

Kesäkukkaistutus
Erilaisilla kasveilla saa kivasti loihdittua elävyyttä kesäkukkaistutukseen

Ahhh – ihania kesäkukkia. Vaikka viime päivät räntä ja lumi ovatkin olleet kiusanamme niin mikään ei estä kesäkukkaistutusten miettimistä. Meillä on lähistöllä ihana puutarha, jossa on monipuolisesti kesäkukkia ja kaikkia muitakin ihanuuksia. Tänä keväänä hurahdin pikkukukkaisen pelargonian lisäksi pieneen villakkoon (Senecio “Himalaya”) ja maksaruohoon (Sedum Makinoi).

Kesäkukkaistutus
Senecio “Himalaya” pikkuinen vihreä tupsukasvi näyttää suloiselta
Kesäkukkaistutus
Sedum Makinoin pikkuiset lehdet ovat kuin pieniä vihreitä nappeja

Kesäkukkaistutus brittiläiseen henkeen

Olen vuosia ihaillut brittien tapaa käsitellä kesäkukkaistutuksia. Niiden runsaus, vaihtelevuus, korkeuserot ja struktuurit ovat kiehtovia ja inspiroivia. Tällä kertaa siis halusin ripauksen tuota brittiläisyyttä myös meidän istutukseen. Aloitin työt hakemalla suuren, laakean ruukun, säkillisen huoneenlämpöistä multaa ja tietysti kaikki istutukseen tarvittavat kasvit ja kukat. Ainoaksi väripilkuksi valitsin pikkukukkaisen pelargonian ja kaveriksi sitten erilaisia vihreitä, rentoja, ryhdikkäitä, piikikkäitä, pyöreälehtisiä, sellaisia jotka tuovat vaihtelevuutta istutukseen.

Kesäkukkaistutus
Kesäkukkaistutuksessa voi vähän leikitellä

Ruukun pohjalle laitoin salaojamateriaaliksi kiviä ja vanhoja ruukunpaloja. Ruukussa ei näet ole lainkaan pohjareikää, mutta salaojitus auttaa tässä asiassa. Tämän jälkeen asettelin kasvit ruukkuun siten, että jokaisella olisi riittävästi tilaa vielä varttua kesän mittaan. Sitten tilkitsin välit huolella tuoreella mullalla ja kastelin huolella.

Kesäkukkaistutus
Vielä ei uskalla istutusta viedä ulos vaan siitä voi hetken nauttia sisällä

Valmiissa kesäkukkaistutuksessa on ilmavuutta ja elävyyttä. Lankaköynnös luikertelee rennosti ruukun reunoilta. Villakko ja maksaruohot tuovat kivasti istutukseen jämäkkyyttä ja pelargonia on ryöpsähtänyt rennosti. mikä voikaan siis olla ihanampaa kuin kesäkukkaistutus olkkarissa odottelemassa kevään lämpöä.

 

 

1 Comment

  • Vau ja kiitos näistä vinkeistä! Juuri pyörittelin kädessä erilaisia kodin kukkia ja mietin, miten istuttelisin niitä kesäksi samaan purkkiin. Tästä sain monta vinkkiä!

    Sini K.
    kasvihormoni.fi

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.