Kevään merkkejä ilmassa =)

Kevään merkkejä
Idänsinililjat ja sinivuokot kukkivat kilvan ja aurinko lämmittää - kevät on selvästikin alkanut =)

Täällä 1B vyöhykkeellä kevään kuhina on parhaimmillaan. Pitkin kylänraittia ajelee traktoreita kylvökoneet perässään ja lähipellolla on herneitä hehtaareittain jo hallaharson suojissa kasvamassa. Kevät on toki ollut kovin viileä, muttei se silti estä kevättöitä tekemästä sillä routa on sulanut ja maa täydessä työstökunnossaan. Ennen omien kevättöiden aloittamista tein pienoisen puutarhakierroksen ja mitä kevään merkkejä sieltä löytyikään?

laukka
Laukan alkuja potagerissa
Kevään merkkejä
Krokukset ovat aloittaneet kukinnnan

Mitä kevään merkkejä meiltä sitten löytyy?

Potagerista nousevat syksyllä istutetut laukat, tulppaanit ja useamman vuoden potagerissa levittäytyneet helmililjat. Krookukset ovat talon seinustalla kukassaan. Ja mikä sitten on aivan parhautta? Sininen skillameri tai oikeammin idänsinililjameri on aloittelemassa kukintaansa. Ei siis kestä kauaa kun koko talon viereinen rinne läikehtii sinisenään lähes silmänkantamattomiin. Nuo siniset idänsinililjat ovat niin kovin kiitollisia levittäytyjiä. Ne kuuluvat talon alkuperäiskasvillisuuteen ja ovat meidänkin aikana levinneet runsaasti pitkin pihapiiriä.

Helmililjoja
Helmililjojen alkuja potagerissa

Muutamia muita ihanuuksia ovat vaaleanpunaisena kukkiva Espanjan sinililja ja metsäpuutarhasta nousevat yllätystulppaanit. Istutin syksyllä lähes kaksisataa tulppaania ja nyt odotan innolla niiden kukintaa. Lähiviikkoina aloittelen myös kevätpenkin perustustyöt, sillä haluan ehdottomasti lisää ihania kevään kukkijoita =) Oikein puutarhaisaa pääsiäisen aikaa Teille kaikille.

Idänsinililja
Idänsinililjan vaaleanpunainen kukinto
Kevään merkkej'ä
Metsäpuutarhan tulppaanit nousevat kilvan maasta

10 Comments

 • Jopa teillä on kevät jo pitkällä, meillä on ollut aika kovia yöpakkasia ja luntakin satanut – lähes pyryttänytkin. Ihania piipottajia kerrassaan, pian niiden kukinta huumaa! Scillameri on todellinen ihanuus!

  Mukavaa Pääsiäisen jatkoa Teille!

  • Täällä on kevät aika pitkällä jo =) Yöpakkaset toki täälläkin paukkuu ja melkoisesti paukkuukin. Nimittäin -6 – 11C. Mutta kovaa kyytiä se kevät sieltä tulee =)

 • Scillameri, muistan kuvia siitä aiemmilta vuosilta ja se on upea.

 • Kevään kehitys tuntuu pääsiäisen ajaksi pysähtyneen. Toivottavasti saamme pian lisää lämpöä.
  Hyvää pääsiäistä sinulle!

  • Kiitos =) Niin kovasti kylmää, mutta kevättöiden tekoa ei ainakaan rehottavat rikkakasvit haittaa 😉

 • Meillä on routa sulanut etupihalta, mutta ei takapihalta.

  Kevätkukkijat ovat aina yhtä ihania ja odotettuja.

  • Täälläkin yöpakkaset saavat jo roudasta sulaneen maan jäätymään öisin. Mutta pidetään peukkuja, että lämpimät tuulet puhaltaisivat pian

 • Huomiseksi povattu saderintama tuonee mukanaan lämpimämpiä tuulia. Ihania kuvia olet jälleen napsinut 💚

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.