Potagerissa tuoksuu etelätuuli

Potagerissa on kevät
Yleisnäkymää potageriin kiviaidan takaa

Potager on uinunut ruususen unessa ja nyt se pikkuhiljaa heräilee taas uuteen kevääseen. Ette uskokkaan miten olen kaivannut kevättä, lämpöä ja etelätuulen kuiskauksia. Lähipäivinä on tiedossa siis uppoutumista uusiin unelmiin, rautaharavan, kottikärryjen ja kitkentäsankojen esiin kaivamista ja hihojen käärimistä.

Potagerissa on kevät
Potagerin pystyakseli on linjassa talon julkisivun kanssa.

Tämä vuosi onkin erityinen, nuorimmaisen valmistujaisjuhlat ajoittuvat kevääseen ja potagerkin saa pukeutua juhlatunnelmaan. Ensi vuonna on vuorostaan itse potagerin juhlat ja komeat 10 vuotta tulee potagerin perustamisesta. Tämä vuorostaan tarkoittaa sisäänkäyntialueen viimeistelyä, rakenteiden uudistamista ja väriskaalan palauttamista alkuperäiseen asuunsa.

Potagerissa tuulee kevättuulet
Näkymä talolta potagerin yli kohti pellon takana avautuvaa jokilaaksoa

Mitä potagerissa keväisin tehdään?

Potagerissa on siis alkamassa kiivain kevät töiden aika. Syksyisin olen yleensä leikannut suurimman osan perennoista alas. Joten näin keväisin pääsen oitis siivoamaan kukkapenkkejä. Siivoamisen jälkeen niihin yleensä kärrätään vuoden aumassa seissyttä hevosenpotkua. Kun kukkapenkit on siivottu niin luvassa on kuorikatealueiden kunnostus. uutta kuorikatetta laitetaan painuneisiin kohtiin. Seuraavaksi on luvassa hamppukatteen levittäminen leikattujen iisoppiaitojen ja viiniruuta-aitojen alle. Lopuksi on luvassa käytävien kunnostus. Uutta mursketta painuneisiin kohtiin ja tämän jälkeen loppusilauksena käytävien haraaminen. Siitä sitten alkaakin jo kesä =)

Potagerin sisäänkäynti
Potagerissa on vielä keskeneräisyyttä. Tässä sisääntuloalue, mikä vaatii melkoisesti töitä tänä kesänä

Yhdeksän vuoden urakka on vasta alkumetreillään. Potagerin ympärille pari vuotta sitten istutetut orapihlaja-aidat odottavat kasvurypäystään. suunnitteilla on noin puolitoistametrinen, potageria ympäröivä pensasaita ja ihana oma pienilmasto. Lisäksi potagerin sisääntulo kaipaa loppusilaustaan. Sisäänkäyntialueelle on suunnitteilla pari pylvästä ja komeat ruukut. Voih! kaikkea ihanaa pikkuhiljaa niin kyllä siitä hyvä tulee =)

Potagerin vaaka-akseli
Potagerin vaaka-akselin päädystä näkymä kohti sisäänkäyntiä.

 

Avainsanat

8 Comments

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.