Kivoja kirjoja sipulikukista

Kivoja kirjoja sipulikukista
Claus Dalbyn kirjoissa erilaiset toinen toistaan upeammat sipulikukkayhdistelmät saavat suorastaan polvet notkumaan ihastuksesta.

Kevään ihana sipulikukkakausi on kohta kuumimmillaan ja kauppoihin on tulvinut vaikka mitä sipulikukkaihanuuksia. Joka ikinen syksy lupaan ja vannon, että istutan oikein kunnolla erilaisia sipuleita maahan, mutta työkiireet ja jonkin sortin syksyinen puutarhaväsymys pilaavat aina suunnitelmat. Näin keväisin asia yleensä harmittaa eritoten, etenkin kun ihastelee kivoja kirjoja sipulikukista.

Kivoja kirjoja sipulikukista
Neljä kivaa kirjaa sipulikukista tuo kevään jo ovelle

Kivoja kirjoja sipulikukista

Vuosien saatossa olen kerännyt muutamia kirjoja, jotka käsittelevät erilaisia sipulikukkia. Ehkäpä yksi ihanimmista on Else ja Vesa Leivon Tulppaanitarhan Lumo. Kirja johdattelee lukijan sipulin ytimeen, käydään vierailulla toinen toistaan kihtovimmissa puutarhoissa, saadaan nauttia inspiroivista kuvista ja kuulla otteita historian havinasta. Kaikin puolin oikein kevätintoilijan herkkupala.

Toinen ihastuttava kirja on Saaripalsta – blogin  Saila Roution Kukkia Sipuleista. Kirja on varsinainen proteos sipulikasveista. Aina kun haluan tietää jostain lajista, sen alkuperästä, viihtyvyydestä, ulkonäöstä tai vaikkapa lisäämisestä jotain tartun tähän ihanuuteen. Luotan Sailan supertietouteen kuin pässi suuriin sarviin ja tämä kirja on ollut oikeana apuna monessa arjen tilanteessa.

Kolmantena on Tommy Tonsbergin ja Kenneth Ingebretsenin Hehkuvat sipulikukat – 250 kauneinta lajia. Tämä vuorostaan on kuvallinen luettelo ja pikatietopankki sipulikasveista.

Kivoja kirjoja sipulikukista
Kunnon puutarhakirjallisuus on seesteisten päivien suola

Neljäs kirja on sitten aivan omaa luokkaansa. Viime kesänä tanskalaiselta unelmapuutarhurilta Claus Dalbylta lahjaksi saatu Forårshaver johdattelee lukijan sipulikukkien taivaaseen. Huoh mitä visuaalista tykitystä, ihanaakin ihanampia väri- ja kasviyhdistelmiä ja taivaallisia tunnelmia. Tämä kirja on syytä kaivaa silloin esiin kun havittelee jotain uutta ja on inspiraation vallassa. Kirja on niin täynnä upeita puutarhoja ja inspiraationlähteitä, että päätä huimaa.

Kivat sipulikukka kirjat
Albiinokyyhkyset kuuluvat upeisiin puutarhoihin.

6 Comments

  • Saila Roution Kukkia sipuleista oli musta tosi hyvä kirja. Asiaa tiivistettynä, mutta kuitenkin pintaakin enemmän. Tuosta aiheesta ei ole mitenkään liikaa kirjoitettu suomeksi.

  • Nämä kirjavinkit ovat aina tervetulleita! Metsästän aina ensin kirjastosta ja sitten ne mitkä vakuuttavat niin ostan omaksi:)

    • Kirjavinkit ovat parhautta =) Kirjasto onkin oiva paikka etsiä hyvät kirjat käsiinsä =)

  • Multa puuttuu tuo Clausin kirja, täytyy katsoa josko sen vois jostain tilata.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.