Viherkasvit ja amppelit keittiössä

Viherkasvit ja amppelit
Viherkasvit ja amppelit luovat keittiöön runsasta ja keväistä tunnelmaa

Voi ihanaa kevään valoa. Meidän keittiöön koittanut varsinainen kevään odostus. Viherkasvit ja amppelit sekä nostalgiset suuret hehkulamput komistavat keittiön pöydän päällistä. kaksimetrinen koivuparru on kiinnitetty tukevasti lenkkiruuveilla tuvan katon kattoparruihin. Viime vuonna hankitut Ikean yrttiamppelit ja varastosta löytyneet kasarihenkiset Pentikin amppelit on kaivettu esiin ja ripustettu parruun yhdessä Airamin suurten Edison hehkulamppujen kanssa.

viherkasvit ja amppelit
Keittiön pöydän päällä roikkuu amppeleittain tuoreita yrttejä ja kauniita köynnöskasveja
viherkasvit ja amppelit
Koivusta valmistettu kasviparru on kiinnitetty tukevasti kiinni kattoon.

Viherkasvit ja amppelit keittiössä

Mistä sitten idea moiseen kasviparruun lähti? Reilu viikko sitten puntaroimme mihin ihmeeseen joudumme kasvaneen viherkasvien määrän ja yrttiruukkujen kanssa. Etsin kuumeisesti Pinterestistä erilaisia ideoita ja sieltä löysinkin muutamia oksia tai tankoja, joissa roikkui kauniisti erilaisia amppeleita. Mittasin keittiön pöydän ja piirsin meille sopivan kasviparrun. Juttua luonnosteluvaiheesta löytyy Hernepensaskujanne – blogista. Kun parru oli suunniteltu tilasin puusepiltä sopivan koivuisen parrun, hankin tarvittavat köydet ja koukut sekä tilasin kangassähköjohtoa ja lamput Virosta. Kaikki tykötarvikkeet olivat kasassa vajaassa viikossa ja nyt koko komeus on asennettu kattoon.

viherkasvit ja amppelit
Näkymä työhuoneesta keittiöön
Viherkasvit ja amppelit
Kasviparrussa roikkuu mm. kasarihenkistä rönsyliljaa
Viherkasvit ja amppelit
Suuret Edison-tyyppiset lamput luovat lämmintä tunnelmaa keittiöön iltaisin
viherkasvit, yrtit ja amppelit
Tuoreita yrttejä pääsee nyt napsimaan suoraan pöydästä =)
amppeli ja viherkasvit
Ikkunan läheisyydessä amppeleissa asustavat kasvit saavat kivasti valoa

12 Comments

 • Hieno idea ja toteutus. Nuo Ikean amppelit alkoivat kummasti houkuttaa ja sopisihan meillekin vastaava kasviparru =) Nyt pitäisi vielä saada sir Silver vakuuttumaan ajatuksesta!

  • Kasviparru on kyllä kätevä idea. Se oli melkoisen helppo ja nopea asentaa paikoilleen. Ja mikä parasta niin tuoreet herkut voi suoraan kädenojennuksella taittaa leivälle =)

 • Sopii tuohon niinkuin nenä päähän;)
  Ja on tarpeeksi mittaa, että saa useamman ruukun siihen mahtumaan!

  • Kiitos =) Meillä keittiön pöydän ympärys on vähän hämärä iltaisin niin ajatus lähti siitä =)

 • Meillä oli noita Ikean ihania metallisia amppeleita parina kesänä orvokeilla, kunnes yks päivä halusi bambuinen varsi pettää ja tippui amppeli alas vieden mukanaan alempana olleen amppelin, lopputuloksena kaikki rikki. Kannattaa siis varoa, ettei vettä osu siihen bambuiseen osaan ollenkaan. (Ja noh, ehkä ne eivät olleet tarkoitettu ihan noihin tavaratalon ulkopuolella puhaltaviin tuuliin ja ulkotilan kosteuteen.)

  • Kiitos vinkistä. Pitääpä olla huolellinen kastelupuuhissa. Muutoin nuo sopivat kivasti meidän keittiön henkeen =)

 • Vautsi! Lopputulos on erittäin onnistunut ja ihanan persoonallinen! Paitsi kohta, kun kaikki alkavat matkimaan teidän loistavaa keksintöä… 😀
  Ja ihmisten ja kasvien valonsaantikin on nyt turvattu pimeinäkin iltoina.

  • Kiitos =) Kait se parastaminen on näiden blogien juttu, eli ilolla odotan miten parru lähtee jatkojalostumaan täällä blogistaniassa =)

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.