Onko siinä mitään itua?

Onko siinä mitään itua?
Talouspaperi-idätys on kyllä niin oiva keino. Kaikki tomaatin siemenet itivät.

Seitsemän päivää ja kaikki itivät =) Noin viikon takaisessa postauksessa tein tomaattien kylvökset talouspaperiin ja eilen oli aika kurkistaa talouspaperien väliin. Yllätys oli melkoinen, sillä tomaatit olivat lähteneet niin kovalla kohinalla kasvuun, että osassa oli jo sirkkalehdet. Koko idätyksen ajan huolehdin riittävästä kosteudesta ja lämmöstä. Lorautin päivittäin kädenlämpöistä vettä talouspaperin päälle, niin että siemenet olivat todellakin kosteudessa itämässä. Ja tämä keino tuntui jälleen kerran tepsivän.

Onko siinä mitään itua?
Ensimmäiset sirkkalehdet pukkaavat jo esiin.

Ihmetys oli aikamoinen sillä joka ikinen siemen oli itänyt. Toiset olivat jo vähän pidemmällä ja niissä oli selvät sirkkalehden alut, toisissa oli vasta muutaman millin mittainen valkea itu. Seuraavaksi saakin sitten jo istuttaa nämä ruukkuihin varttumaan, mutta siitä lisää joku toinen päivä. Aurinkoista viikonvaidetta ja inspiroivia kylvöpuuhia Teille kaikille =)

2 Comments

  • Tää on kyllä jännää, olen kyllä Rairuohot taloupaperilla kasvattunut, mutta idätys ei ole tullut mieleen. Mutta tuota juu pitä kyllä varmaan vahtia, ettei kuiva 🙂

    • Tuo on kyllä näppärä keino. Kuivumisen ehkäisemiksesi kannattaa sujauttaa koko komeus pakastepussiin =)

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.