#tulppaanitorstai – aina yhtä valloittavat tulppaanit

tulppaanitorstai
#tulppaanitorstai on joka kerta erilainen, yllättävä ja ihastuttava. Tällä kertaa huumaava tuoksu levittäytyy ihanasti huoneilmaan

Tulppaanitorstai on blogimaailmassa jylläävä ihanuus, mikä vie mennessään ja koukuttaa. Alkujaan Kukkalan Sannan aluilleen laittama #tulppaanitorstai haaste on pitänyt pintansa jo vuodesta toiseen. Ideana on ottaa kevään tuloa vastaan tulppaani-iloittelulla. Joka torstai lukuisat puutarhaa sivuavat blogit tarttuvat haasteeseen ja toteuttavat toinen toistaan ihanampia tulppaaniluomuksia. Yhteisöllisyys on vahvaa ja toisten luomuksia käydään ihastelemassa. Sanna on suorastaan luonut tulppaanivallankumouksen ja me muut bloggarit olemme täysin vaikuttuneita =)

tulppaanitorstai
Risuista ja oksista voi tehdä kotitekoisen tukiristikon tulppaanikimpulle

Miten #tulppaanitorstai tällä kertaa syntyi?

Sain muutama päivä sitten kolme täyteläistä nippua tulppaaneja lahjaksi ja siitä se idea sitten lähti liikkeelle. Koska tulppaaneja oli reilusti niin päätin kokeilla romanttishenkistä ja runsasta tulppaaniasetelmaa. Kaapin perukoilta etsin vanhan jo elämää nähneen Arabian kulhon. Kulhon laakeus asetti omat haasteensa kimpulle ja hain pihalta hernepensaan kauniita oksia, joista tein tukiristikon kulhon pinnalle. Tukiristikon avulla tulppaanit tai muut leikkokukat saa asettumaan kauniisti ja täyteläisesti laakeaan astiaan. Tällaisia ristikoita voi halutessaan hankkia myös valmiina kaupoista tai tällaisen voi tehdä myös läpinäkyvää teippiä apuna käyttäen. Minusta luonnonmateriaali kävi tähän vallan mainiosti.

tulppaanitorstai
Huolella valittu kulho luo pohjan suurelle ja leveälle tulppaaniasetelmalle
tulppaanitorstai
Tukiristikon avulla kukkaset asettuvat maljakkoon kauniisti ja täyteläisesti

Tein siis ensimmäiseksi ristikon ja sen jälkeen lyhensin vähän tulppaanien varsia. Sitten alkoi kimpun asettelu. Sekoitin kolmea eri tulppaania siten, että värit asettuivat kohtuullisen tasaisesti kulhoon. Lopuksi leikkasin valkeita perunanarsisseja kimppuun tuomaan lisää täyteläisyyden tuntua ja raikkautta. Lopputulos on kohtuullisen täyteläinen ja romanttishenkinen ja mikä parasta valkeat narsissit levittävät huoneilmaan huumaavaa kevään tuoksua =)

tulppaanitorstai
Pinkit tulppaanit aseteltuina kulhoon
tulppaanitorstai
Valkoiset narsissit tuovat asetelmaan valoa ja täyteläisyyttä

Toisessa blogissa on muuten toisenlainen #tulppaanitorstai. Otin siis kahdet ilot irti ihanasta torstaista =) Eli jos halua kurkistaa miltä, kevyt keväinen tuulahdus näyttää, lasipulloin ja -kuvuin höystettynä niin klikkaa itsesi Hernepensaskujanteelle =)

#tulppaanitorstai
Ihanaa #tulppaanitorstaita Teille kaikille =)

8 Comments

 • Kaunis ja keväinen asettelma! Ja kiitos vinkistä, käytän tuota ristikkoa vielä aivan varmasti.

  • Kiitos =) Tuo ristikko on ihan parhautta, kannattaa ihmeessä kokeilla =)

 • Ihastuttava asetelma. Tulppaanit sopivat erinomaisesti vanhaan posliiniastiaan.
  Jossain lehdessä vastaavaan tarkoitukseen oli käytetty kananverkkoa, mutta tuollainen itse tehty puuristikko on kauniimpi.

  • Voi kiitos Between <3 Jotain ajallisesti ja tyylillisesti samaa oli tuossa astiassa ja tulpuissa minustakin. Tuo kanaverkko saattaakin olla kokeilemisen arvoinen juttu, kiitos siis vinkistä.

 • Voi Jori ♥ Sata kiitosta ja kumarrusta! Aivan ihana #tulppaanitorstai ja sanat ♥♥♥♥ (ja tähän liikuttunut emoji)

  • Voi Sanna <3 <3 <3 Sata sydäntä siitä, että laittanut aluilleen tämän ihanan tulppaanihullutuksen =) Niin ihanaa

  • Kiitos =) Ristikko on niin kätevä noita asetelmia tehdessä. Eli laita ihmeessä kokeiluun =)

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.