Puutarhabloggaajien tapaaminen

Puutarhabloggaajien tapaaminen
Puutarhabloggaajien tapaamisessa inspiroidutaan yhdessä

Mikä puutarhabloggaamisessa koukuttaa vuodesta toiseen? Bloggaamiseen liittyy paljon kaikkea koukuttavaa, mutta ehdottomasti parhautta ovat puutarhaystävät, vuosien varrella puutarhojen takaa tutuksi tulleet puutarhahöperöt. Eilen oli kauan odotettu puutarhabloggaajien tapaaminen. Oravan Kesäpesän ihana Kati oli koko tapaamisen takana ja hän oli organisoinut koko lauantaiksi puutarhaisaa ohjelmaa. Kaksi retkikohdetta, Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha ja Vantaan Viherpaja. Molemmat ihania ja tuttuja kohteita, mutta mikä sitten on parasta näissä tapaamisissa?

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha
Tuulahdus tropiikkia talven keskellä.
Saintpaulia-huone
Ensimmäiseksi lähdettiin kohti Saintpaulia-huonetta.
Valokuvaaminen
Kasvihormoni-blogin Sini kumartui kuvaamaan ihanuuksia.

Mikä on parasta puutarhabloggaajien tapaamisessa?

Olen osallistunut useisiin bloggaajatapaamisiin ja niissä on aina yhdistävänä tekijänä kiireettömyys. ihanasti lipuva, yhdessä jaettu puutarha-aika. Aivan kuin kellot kävisivät aivan toisenlaista aikaa kuin tavallisesti, puutarha-aikaa. Bloggaaminen on tuonut tullessaan niin paljon iloa, yhteisiä tarinoita, puhetta puutarhasta ja ennen kaikkea ihania uusia ja kauan mukana kulkeneita puutarhaystäviä. Mikään ei siis ole parempaa kuin yhdessä inspiroituminen, yhdessä ideoiminen, yhdessä puhuminen puutarhasta. Muistojen kirstuun on säilöttynä lukuisia yhteisiä tarinoita, kommelluksia ja jaettuja kasvutarinoita niin kasveista, puutarhasta kuin ihmiselostakin. Niin lämminhenkisiä ja sydämellisiä puutarhaihmisiä, jotka tekevät puutarhabloggaamisesta aivan erityistä.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha
Ajan ja kosteuden patinoima seinä ihastutti.

Paljon puhetta herätti valtavan upeasti patinoitunut kasvihuoneen seinä. Seinän vihertynyttä pintaa piti ihastella yhteen ääneen ja tarkastella patinoitunutta pintaa. Myös ihanat maanpeitekasvit kuljettivat puheenaiheita englantilaisista carpet gardeneista ihastuttaviin viherseiniin.

Mukunapapu
Mukunapapu seisoi kauniin seinän vierustalla
Maanpeitekasvi
Maanpeitekasvit ihastuttivat

Ihania puutarhablogeja

Tällä kertaa tapaamisessa oli mukana energinen ja iloinen rykmentti puutarhaintoilijoita. Jos kaipaat inspiroivia puutarhajuttuja näin talven keskellä niin kannattaa tutustua näiden puutarhabloggaajien tarinoihin:

Sisäpiha
Suojaisa sisäpiha houkutteli meistä monia.

Puheissa oli kovasti jo kevään tuntua. Moni meistä ihaili kasvihuoneiden väliin jääviä suojaisia sisäpihoja. Voi kunpa tällaisia lämpöisiä sopukoita olisi myös omassa puutarhassa. Puutarhabloggaajien tapaamisessa on usein esillä myös yhteisiä unelmia ja haaveita. Tällä kertaa haaveissa taisi olla upeat kasvihuoneet, talvisin lämpimänä pysyvät orangeriat ja suojaisat sisäpihat. Nähtäväksi siis nää, mitkä haaveet muuttuvat pikkuhiljaa todeksi blogeissa. Hernepensaskujanne – blogin puolella on lisää juttua retkestämme ja Kaisaniemen alueen historiasta =)

palmupöytä
Tällainen olohuone olisi ihan parhautta =)

13 Comments

 • Tuosta tapaamisesta tuli kyllä virtaa pitkäksi aikaa! Meillä oli niin upea päivä! Kiitos mukavasta seurasta ja vertaistuesta! Oli mukavaa nähdä pitkästä aikaa!

  • Nuo yhteiset tapaamiset ovat niin ilon täyteisiä ja inspiroivia =) Oli todellakin ihanaa taas kohdata ja keskustella ties mistä ihanuuksista =)

 • Hauskaa, kun juttujasi voi nyt lukea kahdesta paikasta. Toinen täydentää toista.
  Bloggaajatapaamiset tuovat mukavan lisämausteen ja antavat syvyyttä ihmisille, joita muuten tapaa vain virtuaalisesti. Harmi, etten tällä kertaa päässyt mukaan.

  • Voi kiitos Between =) Toivottavasti pääset ensi kerralla taas mukaan tapaamiseen =)

 • On mukavaa kun voitte jakaa vähän enenmmän nyt kun on kaksi blogia. Enemmän kuvia ja erilaisia näkökulmia, TYKKÄÄN. Ihanna lomaa ja kevään odottelua, tämän retken ansiosta kevät tuntuu olevan vähän lähempänä.

  • Kevät tosiaan on askeleen lähempänä, vaikka lunta sataakin. Puutarhahöperöiminen sulatti niin kaikki talven kylmyydet pois. Oli niin mahtava päivä ja ihanaa yhdessäoloa =)

 • Vitsi, miten luova ratkaisu pistää pystyyn kaksi blogia, niin voi jakaa enemmän kuvia ja laajemmat näkökulmat. Ja sit vielä päälle muut mediat. Kyllä kelpaa!

  Oli mukava tavata!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  • Mukava kuulla =) Kuvia kun on aina niin hirveästi 😉 Oli niin mukava tavata vihdoinkin ihan livenä =) Toivottavasti pian on taas uusi tapaaminen =)

   • Mietin juuri, että kuka mahtaa olla se seuraava rohkea, joka laittaa kutsun ilmoille. Paikalle saapuu varmasti aina porukkaa, joten ei puutu kuin uskallusta.

 • Juu, kyllä kelpaisi tuollainen olohuone! 🙂 Tai alkuhätään kodin laajennusosana lasikuisti pelakuiden talvetukseen.

  • Ehdottomasti pitäisi olla tarjolla tuollaisia olkkarin laajennusosia ja samoin noita lasikuistiosia. Niitä molempia kaivattaisiin myös täällä =)

 • Ihana miitinki teillä ollut, oi jospa oisin saanut olla mukana… No ehkäpä sitten toisella kertaa, toivottavasti kevät ja kesä tuo tulleessaan paljon ihania kohtaamisia ja tapahtumia <3

  • Oi, oisitpa ollut mukana <3 Mutta toivottavasti pääset ensi kerralla. Nuo tapaamiset ovat niin energisoivia

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.